Zobacz temat
Eaglets Chopper Team :: INNE :: Moja maszyna
lk szaraf`a
|
|
chopper bober |
Dodany dnia 02-08-2012 22:59
|
Biker![]() Postów: 133 Data rejestracji: 16.01.11 |
to jest silnik 139fmb czy no name ? |
|
|
FreeHouse |
Dodany dnia 02-08-2012 23:08
|
![]() Doświadczony biker ![]() Postów: 285 Data rejestracji: 04.04.11 |
jak 12km to pewnie noname taki jak moj ![]() Mój łosiek --> http://mojemoto.p... Zagrajmy z FreeHouse'm --> http://www.youtub...ature=mhee JEŚLI POMOGŁEM, KLIKNIJ "POMÓGŁ". |
|
|
szaraf |
Dodany dnia 03-08-2012 08:34
|
![]() Administrator ![]() Postów: 441 Data rejestracji: 30.05.11 |
Koper napisał/a: Możesz mi po krótce opisać czy miałeś jakieś problemy z założeniem tego błotnika od virażki? Mam własnie taki błotnik i też bym chciał go założyc, nie chce zrobić niz źle i dlatego pytam kogoś kto już go ma ![]() mnie nikt nie uczył,sam dochodziłem do tego.wiem że łatwiej dać instrukcje najlepiej odrazu kupić i bez przerabiania dawać.ogarnijcie ludzie,choć raz spróbujcie sami."nie chce zrobić nic źle" wiesz ile razy ja tak zrobilem zanim sie udało? chopper. to jest 150cos FH tak,taki jak twoj ![]() ...i żywy stąd nie wyjdzie nikt.... gg:841865 |
|
|
szaraf |
Dodany dnia 18-08-2012 13:51
|
Witam,mam zdjęcia silnika który sobie zakupiłem,nie kupiłem z rozrusznikiem bo nie używam/łem go nigdy.Szczerze mówiąc myślałem że do silnika będzie długa wajcha zmiany biegów,ale przysłali krótką i jestem baaaaardzo zadowolony bo wkońcu będe mógł jeźdźić w glanach ![]() ![]() ![]() Doszły także sakwy,co prawda nie są z najlepszej półki ale były tanie to raz,dwa eh wszystko płacę z własnej kieszeni więc 200zł z konta nie wyjmę tylko po to żeby mieć szersze sakwy.są one według mnie ładne i to co potrzebne sie zmieści. Zdjęcia brzydkie bo maszyna stoi rozebrana,i jest brudna,więc i zdjęcie kiepskie. ![]() ![]() stelaże będą dopiero robione doszedł także nowy bardziej markowy licznik rowerowy,ma cyfrowy wyświetlacz ale także słupek prędkości ![]() mam jeszcze plany,ale narazie cicho ![]() ...i żywy stąd nie wyjdzie nikt.... gg:841865 |
|
|
szaraf |
Dodany dnia 19-08-2012 12:06
|
jest to wersja bez rozrusznika i kupiłem bez gaźnika więc 650 zł zapłaciłem [ztargowałem aż o 8zł].narazie nic nie szlifuje bo jeszcze nie wyjechałem za bramę,więc w razie czego gwarancja i zwrot
...i żywy stąd nie wyjdzie nikt.... gg:841865 |
|
|
serafin |
Dodany dnia 25-08-2012 11:25
|
Początkujący biker![]() Postów: 39 Data rejestracji: 08.07.12 |
szaraf napisał/a: mnie nikt nie uczył,sam dochodziłem do tego.wiem że łatwiej dać instrukcje najlepiej odrazu kupić i bez przerabiania dawać.ogarnijcie ludzie,choć raz spróbujcie sami."nie chce zrobić nic źle" wiesz ile razy ja tak zrobilem zanim sie udało? szaraf - z całym szacunkiem dla Ciebie i Twojej pracy - ale właśnie po to są fora (takie jak nasze) - żeby wymieniać się doświadczeniami - do lansu jest pudelek. Nie każdy ma możliwości finansowe, lokalowe, zdolności czy wystarczającą wiarę we własne siły - aby brać się za tuning bez wcześniejszego zbadania tematu. Jak to mówią - mierz siły na zamiary ..... robisz super robotę i myślę, że wielu kolegów korzysta z Twoich doświadczeń. raczej nikt nie oczekuje, że podasz krok po kroku instrukcję montażu :-) ale kilka zdań o napotkanych problemach podczas montażu ew. co spasowało od razu podniosło by wartość naszego forum i świadomość czytających... pozdrawiam i jeszcze raz szacun dla Twojej pracy |
|
|
szaraf |
Dodany dnia 25-08-2012 12:52
|
dzięki.no niby tak ale wkurzyło mnie to: "nie chce zrobić nic źle" ile razy ja próbowałem aż się uda,ile ja godzin spędziłem przy spasowaniu ...oto mi chodzi jak ktoś próbuje i wtedy mowi: poddaje się,nie wiem,nie mam pomysłu ale widze że miał chęć to pomogę.ale z góry ktoś zakłada że nie potrafi,albo boi się zarysować lakier to sorry.ale nie do mnie
|
|
szaraf |
Dodany dnia 25-08-2012 20:09
|
Paany zrobiłem wkońcu hamulec przedni,jest ok.ale łatwiej się hamowało gdy był płyn hamulcowy a nie linka.i tak jak pisałem kupiłem sakwy najtansze bo nie będe płacił za szerokie sakwy ponad 200zł ...i zrobiłem pas na bak,a wykończył mi go tata.pas się jeszcze ułoży.dodaje zdjęcia z praktycznie ukończonego łosia[jeszcze pomalować przednie koło].bo wątpie że coś dokupię.[ew rama malowana będzie].kinga robiłem pod siebie,w miare tanimi środkami.![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeżeli już tu jesteś.wyraź swoją opinię ...i żywy stąd nie wyjdzie nikt.... gg:841865 |
|
|
Kryniax |
Dodany dnia 25-08-2012 20:14
|
![]() Doświadczony biker ![]() Postów: 318 Data rejestracji: 17.07.11 |
Na jaki kolor chcesz malować przednie koło? Wszystko może być, tylko gmol dla mnie za szeroki, jednak myślę że dla ciebie jest on wygodny ![]() |
|
|
KML_TDU |
Dodany dnia 25-08-2012 20:34
|
Moderator![]() Postów: 412 Data rejestracji: 13.04.12 |
Szaraf a ja mam pytanie, a mianowicie jak ty zmieniasz biegi , sciągasz noge z podnóżka czy wbijasz piętą?? bowydaje mi sie to dosc niewygodnym rozwiązzaniem do szybszej zmiany biegu. |
|
|
szaraf |
Dodany dnia 25-08-2012 20:42
|
kml wbijam piętą a redukuje cofając noge.ale wszystko w imię glanów ![]() ...i żywy stąd nie wyjdzie nikt.... gg:841865 |
|
|
Zipp3k |
Dodany dnia 25-08-2012 20:45
|
![]() Doświadczony biker ![]() Postów: 396 Data rejestracji: 24.09.11 |
KML - kubix mi się raz dał przejechać swoim bobberem ![]() |
|
|
KML_TDU |
Dodany dnia 25-08-2012 20:46
|
Moderator![]() Postów: 412 Data rejestracji: 13.04.12 |
Szaraf ja tez latam w glanach (w sumie jedyne buty jakie mam ![]() ![]() |
|
|
LukMoto |
Dodany dnia 25-08-2012 21:22
|
![]() Doświadczony biker ![]() Postów: 364 Data rejestracji: 01.04.10 |
Motorek widziałem na żywo jeszcze przed kilkoma dodatkami... Szaraf naprawdę chwale sobie Twoją prace w niego włożoną... ja bym pewnie jeszcze gmol w chromie dał i zadbał o jakieś tam duperele... ale dla Ciebie to wozidło ma być 1-sza klasa i chyba tego dokonałeś ![]() |
|
|
szaraf |
Dodany dnia 26-08-2012 12:17
|
duperele? hmm zależy co masz na myśli.gmol najchętniej bym teraz wywalił.ale motorek straciłby na masywności.wpierw znajde materiał na złomie a później zrobię nowy projekt ![]() Edytowane przez szaraf dnia 26-08-2012 12:17 ...i żywy stąd nie wyjdzie nikt.... gg:841865 |
|
|
szaraf |
Dodany dnia 28-08-2012 12:25
|
hmm lampa od virago średni mi się podoba.i coś czuje że źle by to wyglądało.bo sakwy wyszłyby jeszcze mniejsze.a po drugie ta lampa do tanich nie należy.jakbym miał zmieniać to na coś nowego starego np junak m10. o tak.taka: http://www.lantis...?cPath=385 ale nie trzymałem takiej w ręce więc nie wiem jak to by było ...i żywy stąd nie wyjdzie nikt.... gg:841865 |
|
|
szaraf |
Dodany dnia 04-09-2012 15:08
|
coś czuję że sprzedam swoje "dodatki"bo od paru tyg mam w głowie jeden projekt i nie daje mi to spokoju.jakby ktoś był chętny na któryś z moich dodatków to pw
|
|
szaraf |
Dodany dnia 25-11-2012 20:27
|
Witam po długiej przerwie Kucaq zadawał mi pytania co z moto,więc postanowiłem mój temat odkopać, mocowanie lampy zostało przerobione tzn: odcięta śruba dolna,przyspawana dłuższa,i całe mocowanie przyspawane do dolnej półki. zrobiony stelaż na kierunkowskazy ucięte mocowania z kierownicy przyspawane podnóżki wydech HONHU zamieniony na bardziej wybebeszoną zrobiłem stelaże pod sakwy ------------------------- do roboty mam : wymiana iskrownika,wymiana linek,oleju,regulacja gaźnika,zaworów,pomalowanie niektórych elementów w czerń,podłączenie elektryki, ------------------------- na zdjęciach pas odczepiony,trzymie go tylko wlew,brak pokrywy schowka,lewy dekiel zdjęty [chciałem zdjąc magneto ale ściągacz musze miec co ma ZEWNETRZNY gwint ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i jakiś filmik wpadł. nie palony 2 miesiące,gaźnik rozregulowany,ale coś słychać [nie sugerujcie sie filtrem,bo nie ma obudowy i zasysa powietrze -.-] http://www.youtub...ature=plcp Edytowane przez szaraf dnia 02-12-2012 09:31 ...i żywy stąd nie wyjdzie nikt.... gg:841865 |
|
|
szaraf |
Dodany dnia 27-12-2012 12:54
|
zakupiłem felge 15stke na tył. oraz mam inne sakwy zdjecia beda jak kolo przyjdzie ![]() ...i żywy stąd nie wyjdzie nikt.... gg:841865 |
|
|
szaraf |
Dodany dnia 04-01-2013 21:35
|
Witam zakupiłem koło na tył.Jeżeli ktoś chce wiedzieć z czego to odrazu mowie ze OD MOTOCYKLA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki dla Kubixa,za pomoc z linkami LwG! Edytowane przez szaraf dnia 04-01-2013 21:38 ...i żywy stąd nie wyjdzie nikt.... gg:841865 |
|
Przeskocz do forum: |