Zobacz temat
Eaglets Chopper Team :: KING :: King - Tuning
Jak wycisnąc całą moc z 72ccm??
|
|
myszaaak |
Dodany dnia 18-04-2012 19:00
|
Biker![]() Postów: 95 Data rejestracji: 27.04.11 |
Szymon, jest taka zasada to co jest w internecie trzeba na to brać po prawdę. A prawdziwych danych trzeba umieć szukać. Do tego na większość for, może wejść każdy i coś napisać. Spora część to dzieciaki, które piszą, że jechały 80km/h. Tylko nie piszą, żę to chiński licznik czyli jechały 70 i dodały od siebie z 10km/h, no bo jak to będzie wyglądać. Reasumując dziecko jechało około 60km/h,a pisze ponad 80. Co do CBR, zależy czy maż wtrysk czy gaźnik, rocznik, stan silnika i cylindra i tłoka, blokady. Do tego pozostaje jeszcze tuning i warunki atmosferyczne. Ktoś napisze duży v-max swojej cbr ale nie wspomni że jechał z wiatrem, z ostrej górki, ma założony np. kuty tłok i przelotowy wydech. http://polskajazd...ING/111802 ![]() |
|
|
hansrpg |
Dodany dnia 18-04-2012 21:09
|
![]() Moderator ![]() Postów: 739 Data rejestracji: 20.05.10 |
Temat rzeka ale i ja dodam swoje wiaderko wody do niej. Poprawnie naciągnięty i nasmarowany łańcuch. Dobrze napompowane koła. Dobrze wyczyszczony i wyregulowany gaźnik. Te same warunki atmosferyczne (wiatr) na tym samym odcinku drogi pokonywanym w jednym kierunku. Te 4 rzeczy to podstawa przy jakichkolwiek próbach innych modyfikacji, by mieć punkt odniesienia. Przypomniało mi się właśnie że kumple jeżdżąc jawką podkładali pod przepustnicę wężyk od butelki z wodą i karbidem, ponoć dawało to trochę prędkości, ale za ewentualne skutki nie odpowiadam, "Pisząc w internecie używajmy polskich liter, bo jest różnica między zrobieniem komuś łaski, a zrobieniem komuś laski" prof. J. Bralczyk |
|
|
memek |
Dodany dnia 18-04-2012 21:31
|
Doświadczony biker ![]() Postów: 234 Data rejestracji: 07.04.10 |
Ja kiedyś w motorwynce jak się dławiła (wina gaźnika) psiknołem od strony ,,filtra powietrza" środek do czyszczenia plastików to obroty zwiększyły się sporo, a najlepiej to benzenu zalać do baku to też polepszysz osiągi ;D (na chwile)
My motocykliści jeździmy motocyklami, a motorami jeżdżą pedały. A ty? Czym jeździsz ? MÓJ KINGWAY GW72http://www.eaglet...rowstart=0 ![]() |
|
|
kurzac |
Dodany dnia 18-04-2012 22:45
|
![]() Władca szos ![]() Postów: 529 Data rejestracji: 22.03.12 |
najlepiej to wywalić do rowu ![]() |
|
Przeskocz do forum: |