-18 ℃
teraz
-16 ℃
noc
Zobacz temat
 Drukuj temat
Jak wycisnąc całą moc z 72ccm??
myszaaak
#41 Drukuj posta
Dodany dnia 18-04-2012 19:00
Biker

Data rejestracji: 27.04.11

Szymon, jest taka zasada to co jest w internecie trzeba na to brać po prawdę. A prawdziwych danych trzeba umieć szukać.
Do tego na większość for, może wejść każdy i coś napisać. Spora część to dzieciaki, które piszą, że jechały 80km/h. Tylko nie piszą, żę to chiński licznik czyli jechały 70 i dodały od siebie z 10km/h, no bo jak to będzie wyglądać. Reasumując dziecko jechało około 60km/h,a pisze ponad 80. Co do CBR, zależy czy maż wtrysk czy gaźnik, rocznik, stan silnika i cylindra i tłoka, blokady.
Do tego pozostaje jeszcze tuning i warunki atmosferyczne. Ktoś napisze duży v-max swojej cbr ale nie wspomni że jechał z wiatrem, z ostrej górki, ma założony np. kuty tłok i przelotowy wydech.
http://polskajazd...ING/111802

img842.imageshack.us/img842/2126/kotekdq9.jpg

hansrpg
#42 Drukuj posta
Dodany dnia 18-04-2012 21:09
Awatar

Moderator

Data rejestracji: 20.05.10

Temat rzeka ale i ja dodam swoje wiaderko wody do niej.
Poprawnie naciągnięty i nasmarowany łańcuch.
Dobrze napompowane koła.
Dobrze wyczyszczony i wyregulowany gaźnik.
Te same warunki atmosferyczne (wiatr) na tym samym odcinku drogi pokonywanym w jednym kierunku.
Te 4 rzeczy to podstawa przy jakichkolwiek próbach innych modyfikacji, by mieć punkt odniesienia.
Przypomniało mi się właśnie że kumple jeżdżąc jawką podkładali pod przepustnicę wężyk od butelki z wodą i karbidem, ponoć dawało to trochę prędkości, ale za ewentualne skutki nie odpowiadam,
lh3.googleusercontent.com/-tgN65AbnLEM/TwsZJtANqWI/AAAAAAAAALA/qys0BQkSBDI/s468/baner_pajacyka.gif
"Pisząc w internecie używajmy polskich liter, bo jest różnica między zrobieniem komuś łaski, a zrobieniem komuś laski"
prof. J. Bralczyk

memek
#43 Drukuj posta
Dodany dnia 18-04-2012 21:31
Awatar

Doświadczony biker

Data rejestracji: 07.04.10

Ja kiedyś w motorwynce jak się dławiła (wina gaźnika) psiknołem od strony ,,filtra powietrza" środek do czyszczenia plastików to obroty zwiększyły się sporo, a najlepiej to benzenu zalać do baku to też polepszysz osiągi ;D (na chwile)
My motocykliści jeździmy motocyklami, a motorami jeżdżą pedały.
A ty? Czym jeździsz ?
MÓJ KINGWAY GW72http://www.eaglet...rowstart=0
images37.fotosik.pl/1223/aeb314700e761418m.jpg

kurzac
#44 Drukuj posta
Dodany dnia 18-04-2012 22:45
Awatar

Władca szos

Data rejestracji: 22.03.12

najlepiej to wywalić do rowu :D

Przeskocz do forum: