Zobacz temat
Eaglets Chopper Team :: EAGLETS CHOPPER TEAM :: Pytania i propozycje
Przyszłość ECT
|
|
szymo_97 |
Dodany dnia 29-12-2014 09:49
|
![]() Administrator ![]() Postów: 1827 Data rejestracji: 01.11.10 |
No dobra chłopaki, bardzo dobrze, że jesteśmy zgodni. Myślę, że ostateczna decyzja jest taka, że poszerzamy tematykę chopperów (oraz wszelkiego rodzaju customów, cruiserów, bobberów itd.) o wszystkie pojemności. Następnym krokiem będzie ubranie tego w działy i tematy, a na koniec rozreklamowanie forum. W międzyczasie jeszcze nowa odsłona i opis strony. Łatwo powiedzieć, trudniej wykonać, ale uważam, że jest duża szansa na sukces ![]() Wujek, uważam, że Twoja wizja strony jest bardzo dobra, ale "konstrukcyjnie" wklepuje się w schemat darmowego i ogólnodostępnego szablonu forum (sam z takiego korzystałem z sikorbsem robiąć www.chopperteam.a...). Shautboxa przesunałbym na prawo (tak jak teraz, może minimalnie poszerzył), bo z doświadczenia wiem, że jak używa się forum, gdzie jest na dole to się rzadziej tam zagląda. Reszta jest ok, pomysły na działy bardzo dobre. Uważam, że wujek może zostać spokojnie administratorem przy nowej odsłonie, bo widać, że chłopakowi zależy, a do tego dobrze główkuje. Pomagajmy sobie nawzajem i odbudujemy to utracone społeczeństwo! Pozdrawiam ![]() Edytowane przez szymo_97 dnia 29-12-2014 09:57 GuoWe'i 150 > WSK 125 > CBR 125R > Benzer Texas > Suzuki RG 125 F > Honda CB-1 400 > Kinroad XT 72 ![]() ![]() gg. 20481530 |
|
|
wujek |
Dodany dnia 29-12-2014 12:22
|
![]() Ghost Rider ![]() Postów: 1079 Data rejestracji: 13.11.11 |
szymo , to tylko podział , jak miałem Ci to wizualnie przedstawić ? Leń jestem , nie chciałoby mi się tego malować w paint'cie. ![]() Ja tylko przestawiłem to technicznie , jakby to mogło wyglądać , myślę że wyglądałoby to w dość przejrzysty sposób , wszystko ładnie jak na tacy. Chodzi mi o to żeby użytkownicy nie doszukiwali się tematów które są gdzieś pod którym działem , trzeba ułożyć to tak żeby wszystko było ładnie widoczne. ![]() |
|
|
szymo_97 |
Dodany dnia 29-12-2014 14:58
|
Aa no rozumiem ![]() Tak czy inaczej kawał dobrej roboty ![]() GuoWe'i 150 > WSK 125 > CBR 125R > Benzer Texas > Suzuki RG 125 F > Honda CB-1 400 > Kinroad XT 72 ![]() ![]() gg. 20481530 |
|
|
sikorbs |
Dodany dnia 05-01-2015 19:40
|
![]() Biker ![]() Postów: 76 Data rejestracji: 15.09.13 |
Może wypowie się ktoś jeszcze? |
|
|
robert6b |
Dodany dnia 06-01-2015 22:00
|
Początkujący biker![]() Postów: 40 Data rejestracji: 05.03.14 |
Wujek mi sie podoba twój pomysł, ale trzeba było by też z tej strony wziąść te ważniejsze działy, tematy itp i przenieść je też na chopperteam i dodać je do archiwum z odnośnikiem "z eaglets.pl". |
|
|
sikorbs |
Dodany dnia 14-01-2015 19:42
|
![]() Biker ![]() Postów: 76 Data rejestracji: 15.09.13 |
Dokładnie, tamto forum stoi, jest za darmo, nikt go nie goni, a kopię zapasową można tam wstawić lekko ![]() |
|
|
forest |
Dodany dnia 15-01-2015 22:03
|
Administrator![]() Postów: 21 Data rejestracji: 17.03.10 |
cierpliwości pluslike pracuje nad nową stroną |
|
|
klemens244 |
Dodany dnia 15-01-2015 23:54
|
Władca szos![]() Postów: 910 Data rejestracji: 08.11.11 |
Dobrze, że zwłaszcza Ty o tym wiesz, bo my wiemy o tym od wczesnego początku. Ktoś miał z nim w końcu kontakt i wie dużo o niepublicznych rzeczach co może nie jest już tak istotne jak w kluczowym czasie zachwiania pozycji klubu. Nie było 200-tu zeta na przedłużenie hosta. I zwisało to takim ludziom jak Ty no i Gł. Adminowi, który za kangurami z aborygenami na haju latał. Może już oprzytomniał na drogach Holandii i Beneluxu.
Polska Szkoła Niszczy Wiedzę Techniczną. LwG. [Imgur](http://i.imgur.com/ZR8EPst.jpg) |
|
|
forest |
Dodany dnia 16-01-2015 19:17
|
klemens244 napisał/a: zwisało to takim ludziom jak Ty Generalnie to takie uwagi najlepiej na priva ale skoro już te słowa padły to wyjaśniam: Kilka lat temu przekazałem tą stronę w całości osobie, która ją do niedawna utrzymywała pozostawiając sobie jedynie dostęp administratora (na wszelki wypadek). Stało się to na wyraźne życzenie użytkowników forum, którym nie odpowiadał darmowy serwer, nieprofesjonalna szata graficzna i darmowa domena. Nie zaglądałem tu od lat, bo nie miałem takiej potrzeby. Zupełnie przypadkowo wszedłem na tą stronę w grudniu i przeczytałem ten temat. |
|
|
klemens244 |
Dodany dnia 16-01-2015 21:33
|
Forest, miło, że jesteś osobą z uprawnieniami admina. Bywaj tu bo inni takowych uprawnień nie maja. A z kolei była mafia chłopaczków namieszała tu dosyć intensywnie. Jak admin /już nie pamiętam który/ ustawił mnie na gł. admina to się zaczęła wroga batalia. Bo tanio kupić od klubowiczów a drogo sprzedać na allegro to był motyw przewodni dla niektórych tutejszych pęcherzy.Ostrzegłem parokrotnie Sebastiana jak był jeszcze w Holandii, że śmierdzi to Prokuratorem dla tych szwindli pęcherzy. Kałamarze nic nie wiedzą jeszcze o skutkach prawnych przewałek internetowych w Wydz. Przestępstw Gospodarczych. Piszę to tu a nie na Priv, bo chciałbym aby Klubowicze mieli świadomość, że jakieś prawo w Polsce jeszcze jest. Jak wiesz serwer i strona nie są porywające w swoich możliwościach, ale autorytetem dla mnie jest tu PLUSLIKE, więc On ma kontakt z właścicielami serwera. I tak dużo już zrobił wykładając swoją kasę i negocjując warunki przetrwania strony i wielokrotne "układy" z Sebastianem co do WŁAŚCIWEGO poprowadzenia/zarządzania stroną. LwG. Aha. Pamietaj, że takich poradników w Europie nie znajdziesz. Mam na myśli ich profesjonalizm. LwG
Polska Szkoła Niszczy Wiedzę Techniczną. LwG. [Imgur](http://i.imgur.com/ZR8EPst.jpg) |
|
|
kamil_gs |
Dodany dnia 22-01-2015 00:55
|
![]() Ghost Rider ![]() Postów: 1420 Data rejestracji: 09.12.10 |
można wiedzieć jak tam postępy nad nową stroną ? ![]() |
|
|
pluslike |
Dodany dnia 29-01-2015 02:03
|
Główny administrator![]() Postów: 47 Data rejestracji: 13.06.12 |
Wszystkie dotychczasowe uwagi zostały przekazane. Obecnie poprosiłem o poprawienie obecnego skryptu, aby problem rejestracji nowych użytkowników i nękania przez boty nie zajmował już uwagi administratorów. Nowa strona to wydatek, więc szukam jakby pogodzić ileś kwestii finansowych w podobnym czasie. Nie będę tutaj się rozwodzić nad osobistymi problemami - przygotowanie nowej strony potrwa, ale zadeklarowałem, więc będzie zgodnie z zebranym materiałem ( tylko konstruktywne uwagi bez osobistych wycieczek ).
www.forumdieta.pl |
|
|
hansrpg |
Dodany dnia 30-01-2015 23:23
|
![]() Moderator ![]() Postów: 739 Data rejestracji: 20.05.10 |
Widzę nowe działy na forum, coś się dzieje, jutro może coś wrzucę by nie były puste.
"Pisząc w internecie używajmy polskich liter, bo jest różnica między zrobieniem komuś łaski, a zrobieniem komuś laski" prof. J. Bralczyk |
|
|
wujek |
Dodany dnia 30-01-2015 23:39
|
![]() Ghost Rider ![]() Postów: 1079 Data rejestracji: 13.11.11 |
Dziękuję za realizację mojej propozycji. ![]() ![]() |
|
|
forest |
Dodany dnia 31-01-2015 11:31
|
Chociaż tyle można było zrobić na szybko... Z dobrych wieści to Sebastian przekazał pluslike dostęp do katalogu FTP, tak więc wszystkie treści są do odzyskania w nowej odsłonie strony. |
|
|
pluslike |
Dodany dnia 12-02-2015 06:22
|
Potwierdzam - mam już dostęp ftp do plików - wyczyściłem właśnie boty, sporo się ich nazbierało , a przy okazji trafił się rodzynek w postaci nowego użytkownika. Co do postępu prac Marzec - Maj poprawki tego, co obecnie mamy plus reklama. Potem praca nad nową odsłoną według waszych wytycznych . Znalazłem też pliki koszulki Eaglets, więc jak będą zainteresowani możemy ruszać z listą. Dobrze jest czasem chomikować ![]() www.forumdieta.pl |
|
|
pluslike |
Dodany dnia 06-09-2015 01:35
|
Ostatnio zauważyliście krzaczki na stronie - część została usunięta, ale przy okazji wyszło, że mieliśmy w bazie forum trojana. Kolega wyczyścił bazę z tego badziewia. Część wpisów wyedytowałem i poprawiłem ręcznie w wolnej chwili. Po konsultacji okazało się, że w tym skrypcie ( o czym już wiecie) jest mnóstwo błędów, które ciężko usunąć i nie są one widoczne po stronie osób rejestrujących się i korzystających ze strony. Dobrze jeśli Administratorzy i moderatorzy jak natrafią na krzaczki, aby je też poprawiali, bo wspólnymi siłami pójdzie sprawniej. Poza tym nie jestem techniczny i na chopperach się nie znam, więc nie chcę tworzyć nowej terminologii. Skrypt ma też wiele "dziur" i z tego, co mi wiadomo posiadamy jego najnowszą wersję - ale może ktoś z Was się orientuje i mnie poprawi. Skoro tak nie nadaje się, do dalszego wykorzystywania. Pytanie do Was czy wygląd strony wam się podoba itd? Bo jeśli zmienimy skrypt trzeba będzie dostosować szablon. Nie wiem czy Artspire wyrazi zgodę na korzystanie z tej grafiki oraz innych materiałów graficznych takich jak logo. O ile wam się podoba to, co jest spróbuje się z nim skontaktować i ustalić czy wyraża zgodę jako autor. W zasadzie dla niego to byłoby na plus, ale w życiu różnie bywa. Alternatywnie mam kogoś kto przygotuje wszystko od zera gdybyście chcieli nowej odsłony wraz z zmianą wizualną. Poprzednie uwagi w temacie mam zapisane, więc tego, co wcześnie ustaliliśmy nie powielamy. Ponieważ mam już "wszystko", co mi potrzebne do działania czekam na ostatnie uwagi i przechodzimy do czynów - w końcu ! www.forumdieta.pl |
|
|
szymo_97 |
Dodany dnia 06-09-2015 07:54
|
Według mnie logo musi pozostać takie samo - co do reszty strony to myślę, że może być jakieś małe graficzne odswiezenie ![]() Już się biorą za eliminację krzaczków. GuoWe'i 150 > WSK 125 > CBR 125R > Benzer Texas > Suzuki RG 125 F > Honda CB-1 400 > Kinroad XT 72 ![]() ![]() gg. 20481530 |
|
|
pluslike |
Dodany dnia 06-09-2015 22:48
|
Logo też robił Art ? bo jeśli tak to nasze chcenie niestety nie idzie w parze z przepisami o prawie autorskim ![]() www.forumdieta.pl |
|
|
klemens244 |
Dodany dnia 08-09-2015 21:10
|
Pluslike prowadzi stronę.Kierujcie wszystkie tematy techniczne tutaj. LwG Polska Szkoła Niszczy Wiedzę Techniczną. LwG. [Imgur](http://i.imgur.com/ZR8EPst.jpg) |
|
Przeskocz do forum: |