Zobacz temat
Eaglets Chopper Team :: INNE :: Moja maszyna
Bobbi by Kubix ;)
|
|
Kubix |
Dodany dnia 06-09-2012 22:59
|
![]() Moderator ![]() Postów: 514 Data rejestracji: 13.06.10 |
kew, gratuluję ![]() KucaQ, ja myślałem podwyższyć ją o jakieś 30cm ![]() |
|
|
kew |
Dodany dnia 06-09-2012 23:07
|
Moderator![]() Postów: 697 Data rejestracji: 24.05.10 |
ja się właśnie zastanawiam i wydaje mi się, ze jakieś większe zmiany to będę mógł chyba zacząć w przyszłym sezonie bo w zimę nie bardzo, a teraz to też coś czasu brak i pogoda już nie ta ;[
Chopper Rules...! Być po stronie większości to domena bydła. GG:19776862 [center] |
|
|
kew |
Dodany dnia 08-09-2012 12:18
|
Moderator![]() Postów: 697 Data rejestracji: 24.05.10 |
kubix jak robiłeś siedzenie to nie widać kabli? przykryłeś je czymś?
Chopper Rules...! Być po stronie większości to domena bydła. GG:19776862 [center] |
|
|
Kubix |
Dodany dnia 08-09-2012 17:08
|
Kew, kable widać, jednak mi to nie przeszkadza. Czasami montuję montuję tam kawałek blachy, który trzyma się na opaskach zaciskowych, żeby w razie czego można było łatwo to zdjąć. Dzisiaj zaliczyłem zlocik z okazji Święta 31 Bazy Lotnictwa w Poznaniu. Było świetnie, masa ludzi, łosiek budził bardzo duże zainteresowanie wśród zwiedzających. Zdjęcia robiłem, niestety, telefonem, przez co jakość nie jest najlepsza i nie widać wszystkiego, dlatego też nie wrzucę ich na forum. Jestem też zadowolony z innego powodu - znalazłem tam motor dla siebie i mam nadzieję, że przeszedłby na A2. Mowa o Hondzie Black Widow. Siedziałem również na virago 535 i powiem szczerze, jest to motor troszkę większy od naszych chopperków, głównie wysokością, natomiast długość porównywalna jest do łosia. Niestety ten motor odpada jeżeli chodzi o plany na przyszłość. Najbardziej byłem zachwycony tą Hondą, długość w porządku, nogi miałem prawie wyprostowane (miała oryginalnie podnóżki, zawsze można o 10/15cm przydłużyć) i bardzo wygodna. Jednym minusem, jeżeli można to tak nazwać, jest pojemność - 750cc, przez co może nie udać się zarejestrować jej na A2 ![]() Ogólnie rzecz biorąc zlocik będę wspominał bardzo miło. Wiem, trochę się rozpisałem o tych motorach, wybaczcie, ale jestem zadowolony z tego, że jednak istnieje pojazd, na którym czuje się wygodnie. Szerokości ! |
|
|
Kubix |
Dodany dnia 13-09-2012 19:40
|
Ponieważ ostatnio nie mam za bardzo czasu zabrać się za wysunięcie podnóżków (raz pada deszcz, po chwili słońce, jak już wszystko przygotuję to znowu pada ;x) postanowiłem zrobić małe podsumowanie aktualnych prac. Ponieważ od dłuższego czasu kusiło mnie, żeby coś takiego zrobić, pomimo tego, że motor jeszcze nie jest skończony. Gdy motor już będzie w 100% dopracowany, to założę nowy temat z dokładną fotorelacją. Zaczęło się od tego: ![]() Później ![]() ![]() Później wstępny bobberek ![]() ![]() ![]() Później, cholera wie dlaczego, odpuściłem sobie i powróciłem do "ubranego" łośka. ![]() ![]() ![]() Po czasie doszły szprychy ![]() ![]() W końcu w tym roku rozkręciłem go i powymieniałem wszystkie łożyska, tulejki itp. ![]() ![]() Początek składania, nowy silniczek ![]() ![]() ![]() Później miałem trochę problemów, wygięta tylna ośka, złamana klamka hamulca, jednak nie będę już wrzucał tych zdjęć. W pewnym momencie stwierdziłem, że zawsze chciałbym mieć bobberka i marzenie zaczęło się spełniać ![]() Sztywny tył + obniżenie o ok. 4cm ![]() ![]() Z czasem przełożyłem tablicę na wahacz i założyłem piórnik na listwie bocznej ![]() No i zaczęło się ! Baczek w stickerze ![]() ![]() Później błotniki ![]() ![]() ![]() No i malowanie kół ![]() ![]() ![]() Jeszcze bez skończonego tylnego koła ![]() ![]() I doszło tylne ![]() ![]() Pierwsze siedzenie na sprężynach ![]() Nowy tylny błotniczek ![]() Doszły kolejne elementy w sticker, czarny mat i nowe sprężynki (12cm) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i sissybar ![]() ![]() Póki co to wszystko. Jak widzie łosiek miał na prawdę w ch*# wcieleń i poświęciłem mu baaaardzo dużo czasu, oraz pieniędzy, których niestety nigdy nie odzyskam, jednak patrząc dzisiaj na ten motor, jestem z siebie bardzo dumny, bo wiem, że zrobiłem go SAM (może z pomocą osób z rodziny) i nie angażowałem nikogo innego do tego projektu. Pozdro ! kubix Edytowane przez Kubix dnia 13-09-2012 19:42 |
|
|
Kryniax |
Dodany dnia 13-09-2012 21:59
|
![]() Doświadczony biker ![]() Postów: 318 Data rejestracji: 17.07.11 |
Epicko. Jakiś czas temu właśnie czytałem twój temat od początku bo poszukiwałem tych zdjęć z wysoką kierownicą |
|
|
FreeHouse |
Dodany dnia 13-09-2012 22:38
|
![]() Doświadczony biker ![]() Postów: 285 Data rejestracji: 04.04.11 |
Powrócisz do tej wysokiej kiery jeszcze?
Mój łosiek --> http://mojemoto.p... Zagrajmy z FreeHouse'm --> http://www.youtub...ature=mhee JEŚLI POMOGŁEM, KLIKNIJ "POMÓGŁ". |
|
|
Kubix |
Dodany dnia 13-09-2012 22:43
|
Chciałbym, jednak już od dawna jej nie mam .. W planach mam przedłużenie oryginalnej o jakieś 30cm (tak jak pisałem wyżej). Najprawdopodobniej wezmę się za łośka jakoś w zimę, jak będę miał więcej czasu wolnego i będzie jeszcze raz rozkręcany, sprawdzane wszystko i skręcany na nowo, możliwe, że z kilkoma innymi dodatkami ![]() ![]() |
|
|
Kubix |
Dodany dnia 25-11-2012 13:22
|
To czas na lekkie odświeżenie ![]() Łosiek dzisiaj został wyczyszczony i zakonserwowany na zimowanie, które potrwa ok. miesiąca (później zabieram się do roboty ![]() - Nowy baczek - Nowe siedzenie - Wyższa kierownica - Skrzynia półautomat - Nowa dźwignia zmiany biegów (przy nodze) - Spawanie całego tyłu od nowa na sztywno pod oponkę 160 - Nowy błotnik na tyle (jeżeli będzie szerszy laczek) - Trochę przeróbek w silniczku - Podwójne przeloty (puste rury, po jednym na stronę) Po wykonaniu tych operacji pocieszę się łośkiem do wakacji i zacznę go sprzedawać. Cena ? Jeszcze nie myślałem nad tym, jednak będzie to pewnie z 1/3 kwoty którą wrzuciłem w ten motor. To dzisiejsze zdjęcia przed "zimowaniem" ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ! kubix |
|
|
Nartsu0 |
Dodany dnia 25-11-2012 15:46
|
Początkujący biker![]() Postów: 11 Data rejestracji: 04.05.12 |
I co potem koniec ? Większa pojemność ? Czy następna 50`ka ? Motorek Zaj*bisty ![]() |
|
|
Kubix |
Dodany dnia 25-11-2012 16:40
|
Koniec ?! Nigdy ! Jak sprzedam łośka to prawdopodobnie z pół roku "przerwy" i jazda rowerem, a później czaję się na kawasaki KLE 500 (pod A2) ew. coś w tym stylu (szosowo-turystyczny). Do 50 już chyba nie wrócę, no chyba że sytuacja mnie zmusi i będę potrzebował coś co będzie mi woziło dupę, bo innego powodu nie widzę ![]() |
|
|
Kubix |
Dodany dnia 02-12-2012 16:32
|
A więc lekkie odświeżenie (; Wczoraj siedziałem wieczorkiem z herbatką i wpadłem na pomysł zrobienia przelotów na zwykłych calowych rurach ![]() ![]() Przesyłam kilka zdjęć z tego nudnego procesu cięcia i spawania: ![]() ![]() ![]() ![]() Oraz nagrałem filmik ![]() ![]() http://www.youtub...ure=g-crec YouTube Video Lewa ! P.S Uprzedzam pytania. Tak, tłumiki będą owinięte bandażami ! Edytowane przez kamil_gs dnia 02-12-2012 17:34 |
|
|
Kryniax |
Dodany dnia 02-12-2012 16:41
|
![]() Doświadczony biker ![]() Postów: 318 Data rejestracji: 17.07.11 |
A nie lepiej pomalować je? ![]() ![]() |
|
|
Lewand |
Dodany dnia 02-12-2012 17:00
|
Doświadczony biker![]() Postów: 304 Data rejestracji: 25.09.11 |
No elegancko bd to wyglądało jak ładnie obwiniesz bandażem ![]() szybki motor szybki gest szybka chwila szybka smierc... |
|
|
Zipp3k |
Dodany dnia 02-12-2012 17:02
|
![]() Doświadczony biker ![]() Postów: 396 Data rejestracji: 24.09.11 |
Nie no jak owiniesz bandażami to będzie zajebiście. |
|
|
Kubix |
Dodany dnia 02-12-2012 17:04
|
Malowane będą tylko po to, żeby zabezpieczyć spawy. Prawy rdzewieje, bo jak byś zauważył to lewy jest w całości, a do prawego musiałem dospawać kawałek, który leżał trochę czasu na dworze ![]() |
|
|
memek |
Dodany dnia 02-12-2012 17:18
|
Doświadczony biker ![]() Postów: 234 Data rejestracji: 07.04.10 |
Świetny dzwięk na przelotach, a jak jedziesz i redukujesz to też ci tak strzela bo mi to wali ogniem tak na 30-40cm za tłumik czasami
My motocykliści jeździmy motocyklami, a motorami jeżdżą pedały. A ty? Czym jeździsz ? MÓJ KINGWAY GW72http://www.eaglet...rowstart=0 ![]() |
|
|
Kubix |
Dodany dnia 02-12-2012 17:36
|
Tak, czasami sobie walnie razem z ogniem ;d W jakiś dzień mam nadzieję nagram filmik z jazdy jak to ogólnie wygląda ![]() |
|
|
Kubix |
Dodany dnia 08-12-2012 12:54
|
W oczekiwaniu na nowy baczek, kierownicę, siedzenie ![]() ![]() ![]() |
|
|
kuba |
Dodany dnia 08-12-2012 12:59
|
Władca szos![]() Postów: 830 Data rejestracji: 13.08.10 |
podnieś wydech bo w zakrętach zamiast ogni będą iskry, jaki baczek??
zapraszam na pj http://polskajazd...ING/131820 na bloga http://bobberking...gspot.com/ gg 5511291 |
|
Przeskocz do forum: |