-18 ℃
teraz
-16 ℃
noc
Zobacz temat
 Drukuj temat
silnik 125 - pomoc z dobraniem silnika
Luksas
#81 Drukuj posta
Dodany dnia 11-01-2012 22:53
Awatar

Doświadczony biker

Data rejestracji: 10.06.11

Tyko zwrot kasy za czujnik to spoko ale jak gosc by się upierał później przy odesłaniu towaru to już szkoda zachodu bo na pewno myszaaak długo czekał na silnik i nie może się doczekać pierwszej rundy:D zawsze tak jest... więc jeszcze o tydzień-dwa więcej czekania to można powiedzieć niekorzystna sytuacja... Ale rób jak uważasz. W sumie powinno się dochodzić swojego ale z drugiej strony nie warto się kłócić o przysłowiowe 5 groszy.

No ale możesz napisać nawet o dosłanie takowego czujnika na jego koszt i czymś mu tam zagrozić:P To nic nie kosztuje a może przynieść pożądane efekty
Edytowane przez Luksas dnia 11-01-2012 22:54

pawelka23
#82 Drukuj posta
Dodany dnia 12-01-2012 19:06
Awatar

Doświadczony biker

Data rejestracji: 31.08.10

szymo_97 napisał/a:
No pawelka chyba źle zrozumiałeś (...)

Chyba źle zrozumiałeś, moja odpowiedz dotyczyła poprzedniej prośby myszaka o podanie linku ;)
myszak, ja bym mu wystawił negatywa i nawet nie dokupywał czujnika, niepotrzebny wydatek moim zdaniem.

I jeszcze coś, cytaty nie służą do cytowania postów które znajdują się bezpośrednio nad naszą odpowiedzią, to jest troszkę nie na miejscu... Zamiast tego, można napisać pogrubiony nick użytkownika do którego się zwracacie, jak ja powyżej.
Edytowane przez pawelka23 dnia 12-01-2012 19:07

szymo_97
#83 Drukuj posta
Dodany dnia 12-01-2012 19:16
Awatar

Administrator

Data rejestracji: 01.11.10

Ehh, nie ma co wystawiać negatywa, bo sprzedawca odwdzięczy się tym samym (zdarzyło to się raz mojemu tacie, wysłał pieniądze od razu, przysłany towar był uszkodzony i sam w końcu negatywa dostał)... Powinno być tak, że jak kupujący przeleje pieniądze to sprzedawca od razu wystawia komentarz pozytywny. W praktyce działa to inaczej, sprzedający czeka, aż ty pierwszy wystawisz komentarz, żeby mógł się odwdzięczyć...
Nie mówię, że każdy sprzedawca tak robi, ale dzieje się tak w większości przypadków niestety.

Poza tym wejść w konflikt i zrobić z gęby dupę to każdy głupi umie. Trzeba może najpierw uprzejmie poprosić, żeby dosłał czujnik? To będzie lepsze rozwiązanie dla kupującego i sprzedającego.

Przepraszam za lekkie odejście od tematu silników.
GuoWe'i 150 > WSK 125 > CBR 125R > Benzer Texas > Suzuki RG 125 F > Honda CB-1 400 > Kinroad XT 72 :D

s10.postimg.org/fvz6df5vp/wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku

gg. 20481530

FreeHouse
#84 Drukuj posta
Dodany dnia 12-01-2012 20:42
Awatar

Doświadczony biker

Data rejestracji: 04.04.11

Sory, za wtrącenie się, ale widać szymo_97, że kompletnie nie znasz zasad allegro... Od dawien dawna, utarło się, że to kupujący wystawia komentarz pierwszy, chodzi tu o to, że jak towar jest np. uszkodzony może on odesłać go, porozmawiać ze sprzedającym. Jeśli od razu wystawi negatywa, to tylko świadczy jakim jest, nie oszukujmy się, debilem. Gdyby było na odwrót, to np. sprzedający po zaksięgowaniu pieniędzy na koncie wystawia od razu pozytyw. A nagle okazuje się, że kupujący podał zły adres i paczka wróciła, albo kupujący zamiast porozmawiać ze sprzedającym odnośnie uszkodzonego towaru, od razu wystawił negatywny komentarz. Oczywiście nie brak też takich, co wystawiają komentarze dla zemsty, ale to naprawdę rzadkość. Dlatego proszę, czasem nie należy wypowiadać się w tematach, z którymi nie mamy styczności ;)

Teraz do tematu
Pogadaj ze sprzedawcą, może jak mu wytłumaczysz sprawę, dyplomatycznie pogrozisz negatywem, to przyśle Ci sam czujnik (o ile go ma), a jak nie to wystawiaj negatywa i koniec. Jeśli on Ci odda negatywem, zawsze możesz kliknąć "Odpowiedz na komentarz" (czy jakoś tak) i napisać tam, dlaczego ten allegrowicz dał Ci negatywa... Wierz mi, to w ogóle nie poskutkuje na utracie ufności wśród Twoich klientów. ;)

P.S. sorki za powtórzenia...
Edytowane przez FreeHouse dnia 12-01-2012 20:45
Mój łosiek --> http://mojemoto.p...

Zagrajmy z FreeHouse'm --> http://www.youtub...ature=mhee

JEŚLI POMOGŁEM, KLIKNIJ "POMÓGŁ".

myszaaak
#85 Drukuj posta
Dodany dnia 12-01-2012 21:06
Biker

Data rejestracji: 27.04.11

Widzę, że ostra dyskusja się wywiązała. Ja widzę ten kabelek, ale 100% pewności nie mam. Komentarz wystawiłem pozytywny.

To nie wina sprzedawcy, bo na aukcji napisał, że on tych paczek nawet nie otwiera tylko wysyła. W środku miałem pełno chińskich gazetek ( jest co w kibelku poczytać :P ). Do tego jak pisałem to silniki z crossów, w crossie nie ma żadnych kontrolek, lampek, liczników itp. więc nie ma czujnika luzu. Karton obwiązany chińskimi linkami. Sprzedawca w porządku, wszystko się zgadza, a tego kabelka w większości silników nie ma, ja znalazłem je po 15 zł z dostawą. :P

Wszystko chyba jest okey, bardziej interesuje mnie ile zmieści się oleju w tym silniku, bo do 50ccm lałem 0,8l.

Jeszcze ktoś napisał, że się pewnie doczekać nie mogę, motorek całkowicie rozebrany i w najbliższym czasie remontuje i przebudowuje.
http://polskajazd...ING/111802

img842.imageshack.us/img842/2126/kotekdq9.jpg

Luksas
#86 Drukuj posta
Dodany dnia 12-01-2012 21:23
Awatar

Doświadczony biker

Data rejestracji: 10.06.11

Trochę nie na temat będzie:P jak mówisz, że king rozebrany to może pochwalisz się gdzieś co w nim "cudujesz" :D:D

nawet jeśli wystawiłeś już pozytywa to nie zaszkodzi upomnieć się o czujnik superhappy Do stracenia nic nie masz. zawsze możesz się tłumaczyć tym, że na początku nei zauważyłeś braku...

myszaaak
#87 Drukuj posta
Dodany dnia 12-01-2012 21:45
Biker

Data rejestracji: 27.04.11

Luksas Jak skończę, wszystko będzie działać, to w temacie o mojej maszynce napisze wszystko i zdjęcia wrzucę.

Co się zmieni to zależy jak mi w duszy zagra i ile funduszy zostanie mi po powrocie z kuplami z gór. Na pewno chce by był oryginalny, wygodny i jak najbardziej niezawodny. :P

Sądzę, że i tak spory off top zrobiliśmy w tym temacie, zostawmy ten temat dla osób poszukujących wymieniających na silniki 125. :DD
http://polskajazd...ING/111802

img842.imageshack.us/img842/2126/kotekdq9.jpg

karston
#88 Drukuj posta
Dodany dnia 08-02-2012 00:00
Biker

Data rejestracji: 29.01.12

te silniki nie maja rozrusznika ani górnego ani dolnego

Przeskocz do forum: