-18 ℃
teraz
-16 ℃
noc
Zobacz temat
Eaglets Chopper Team :: EAGLETS CHOPPER TEAM :: Pytania i propozycje
 Drukuj temat
Zmiany na forum
Zurich
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 15-09-2011 16:56
Awatar

Biker

Data rejestracji: 16.03.10

Siema. Na wstępie chce powiedzieć że mam już zakupione kwiatki :P na to forum a że czasem lubię poczytać głupie posty to tutaj wchodzę :DD Jednak to co tu widzę przerasta nawet mnie, stąd ten temat. A teraz do rzeczy. To co mnie boli to:
1. Głupota użytkowników oraz brak reakcji modów. Co chwilę powstaje nowy temat który był już "n" razy, to zamiast wysłać autora postu do opcji "Szukaj" i zamknięcie tematu to piszecie jedno i to samo ( nie jednokrotnie te same głupoty co w innych tematach), zaśmiecacie forum, zajmujecie miejsca na serverze itd.
2. Czasami Użytkownicy pozwalają sobie na zbyt wiele (np za pierwsze zdanie należy mi się upomnienie :P ) i gdy ktoś obcy wchodzi na forum to od razu wyrabia sobie negatywną opinie o forum i użytkownikach.
3. Brak opcji "Postaw Soczek" oraz "Ostrzeżenia/Warny". Każdy z nas, czasem ma jakiś problem z moto więc gdy ktoś poda pomocną dłoń to pasuje odwdzięczyć się jakoś, prawda? :) Tak samo z "Ostrzeżeniami" za głupie docinki, kłótnie, po raz "n"ty źle wklejony link (wiem że modzi mają już tego dość), czy za zbyt długie zwlekanie ze zmianą nazwy tematu itp. itd. Zawsze to jakaś dodatkowa opcja i urozmaicenie forum :)
4. Podpisy i Avatary. Fajnie by było gdyby było ograniczone podpisy. Nie wiem jak Wam ale mnie szlak trafia gdy widzę podpis 3x dłuższy niż wypowiedz tegoż właśnie użytkownika RollEyes
5. Może jakieś ciekawe emoty. Według mnie forum lepiej wygląda jak jest urozmaicone a nie pisane prozą Lol

Ogólnie chciałbym aby zapanował tu ład i skład. Użytkowników nie zmienię ale mogę walczyć by forum przeglądało się lepiej zadowolony Mam nadzieję że Admini przemyślą to co napisałem i wprowadzą jak nie wszystkie to przynajmniej większość punktów.
Jak coś jeszcze mnie zaboli to napiszę tutaj. Dzięki za uwagę i Pozdrawiam!

PS. Nie chciałem urazić nikogo tą wypowiedzią ani nic z tych rzeczy. Wyrażam szczerą opinię o tym co mnie boli.
Edytowane przez ArtSpire dnia 15-09-2011 19:58
Romet Komar -> Kingway -> MW
Nie sztuką jest zwrócić na siebie uwagę tonami dodatków i neonów... sztuką jest zrobić to bez nich.

turekyeti
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 15-09-2011 16:59
Awatar

Początkujący biker

Data rejestracji: 01.01.11

Soczek i Warny to dobry pomysł... Również nie podoba mi się reakcja modów, a raczej ich brak na pewne sytuację. Zgadzam się z użytkownikiem Zurich, przydałby się porządek w końcu.
Edytowane przez turekyeti dnia 15-09-2011 16:59
www.otofotki.pl/img2/obrazki/dr616_mp3.gif

www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

ArtSpire
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 15-09-2011 19:56
Awatar

Administrator

Te wszystkie opcje wejdą w życie wraz z nową szatą graficzną, której de facto nie mam czasu teraz zakodować. :/

pawel94
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 15-09-2011 21:47
Moderator

Admini i moderatorzy nie robia tu praktycznie nic moim zdaniem a jak wejdą to czepiają sie błędów ortograficznych(nie w moim przypadku)co tak naprawde nie jest naistotniejszą rzeczą.Zurich,popieram Cie w 100%:)

turekyeti
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 15-09-2011 21:48
Awatar

Początkujący biker

Proponuje nowy nabór moderatorów :P

hansrpg
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 16-09-2011 01:19
Awatar

Moderator

Data rejestracji: 20.05.10

Zurich napisał/a:
Siema. Na wstępie ...
1...
2...

1. Tu akurat co jakiś czas któryś temat zostanie usunięty, inni użytkownicy mogą też wykazać się znajomością opcji szukaj i dać wypowiedź typu "było, zobacz pod tym linkiem wwwcostam, uważam że temat do zamknięcia/kasacji" powinno to ułatwić moderatorom wynajdowanie zdublowanych tematów.
3. Co do opcji "pomógł" czy jak by się to nie nazywało, to powinna się ona należeć tylko autorowi tematu w dziale technicznym, pozwoli to uniknąć zmowy typu "ty mi daj plusa to i ja tobie dam".
4. Podpisuję się pod tym rękami i nogami a i piątą kończyną również. ps rekordzista ma podpis 31 (słownie trzydzieści jeden) razy dłuższy niż przeciętna wypowiedź.
Edytowane przez hansrpg dnia 16-09-2011 01:21
lh3.googleusercontent.com/-tgN65AbnLEM/TwsZJtANqWI/AAAAAAAAALA/qys0BQkSBDI/s468/baner_pajacyka.gif
"Pisząc w internecie używajmy polskich liter, bo jest różnica między zrobieniem komuś łaski, a zrobieniem komuś laski"
prof. J. Bralczyk

ArtSpire
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 16-09-2011 08:31
Awatar

Administrator

Regulamin obejmuje rozmiar podpisów.
Niestety moderatorzy nie zmieniają podpisów. Ja czasem wywalam za duże zdjęcia.

Toman94
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 16-09-2011 12:55
Awatar

Doświadczony biker

Proste i na temat:
Administratorom/Moderatorom nie chce się sprzątać syfu który sam robicie.
lh3.googleusercontent.com/-qkj7lS2fnuU/VKfJy_vI_7I/AAAAAAAAIIk/IlPfVCmHjQ8/w702-h527-no/20141229_184533.jpg

GuRuMyMaster
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 16-09-2011 14:21
Awatar

Doświadczony biker

Data rejestracji: 30.06.11

to jakie jest ich zadanie??
http://www.fotosi...ter/albumy<<<<------Mój King... m .in
images47.fotosik.pl/1478/974397db6f41e22fgen.jpg

Spoksik
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 16-09-2011 14:28
Biker

Tez zauwazam ze tu sie robi jeden wielki BURDEL. Od czasu do czasu jak ja wpadne na forum to pare tematow zamkne itp ale ogolnie robi sie syf.
Dział bazar to juz tragedia... ceny powinny byc.
Glupota dla mnie jest to ze nie ma obowiazku wstawiania zdjec do aukcji w dziale bazar....
Sami sracie do swojego gniazda. Nic dodac nic ujac
Siła, Masa, Galareta...:)
Mój jeden post zabija twój temat....
Używaj Opcji Szukaj!!!
To nie boli!
img262.imageshack.us/img262/2861/spoksik.gif

Zurich
#11 Drukuj posta
Dodany dnia 16-09-2011 15:21
Awatar

Biker

ArtSpire napisał/a:
Te wszystkie opcje wejdą w życie wraz z nową szatą graficzną, której de facto nie mam czasu teraz zakodować. :/

Cieszy mnie to :)
pawel94 napisał/a:
Admini i moderatorzy nie robia tu praktycznie nic moim zdaniem a jak wejdą to czepiają sie błędów ortograficznych(nie w moim przypadku)co tak naprawde nie jest naistotniejszą rzeczą.

Nie jest najistotniejszą rzeczą ale również ręce opadają gdy widzi się takie byki
hansrpg napisał/a:
1. Tu akurat co jakiś czas któryś temat zostanie usunięty, inni użytkownicy mogą też wykazać się znajomością opcji szukaj i dać wypowiedź typu "było, zobacz pod tym linkiem wwwcostam, uważam że temat do zamknięcia/kasacji" powinno to ułatwić moderatorom wynajdowanie zdublowanych tematów.
3. Co do opcji "pomógł" czy jak by się to nie nazywało, to powinna się ona należeć tylko autorowi tematu w dziale technicznym, pozwoli to uniknąć zmowy typu "ty mi daj plusa to i ja tobie dam".
4. Podpisuję się pod tym rękami i nogami a i piątą kończyną również. ps rekordzista ma podpis 31 (słownie trzydzieści jeden) razy dłuższy niż przeciętna wypowiedź.

Nie mówię że władza nic tutaj nie robi, chcę tylko uświadomić wszystkim że źle się dzieje i by każdy modzi, admini i userzy pilnowali innych a także siebie :) Jeśli chodzi o twój 4 punkt to właśnie ten konkretny przypadek miałem na myśli...:Oczy:
GuRuMyMaster napisał/a:
to jakie jest ich zadanie??

A twoje? Jak widzisz że modzi nie reagują to napisz im PW z problemem a jeśli nadal nic nie zrobią to zawsze możesz napisać do adminów i poskarżyć na usera i moda :Oczy:
Romet Komar -> Kingway -> MW
Nie sztuką jest zwrócić na siebie uwagę tonami dodatków i neonów... sztuką jest zrobić to bez nich.

matrix
#12 Drukuj posta
Dodany dnia 16-09-2011 16:26
Doświadczony biker

Data rejestracji: 13.04.10

Spoksik napisał/a:
...Od czasu do czasu jak ja wpadne na forum to pare tematow zamkne itp ale ogolnie robi sie syf...

Otóż to, moim zdanie jak ktoś jest moderatorem to powinien wchodzić często na stronę a nie sporadycznie raz na np 2 dni...
Nie mówie że spoksik ty tak robisz ale w ogóle że za rzadko są moderatorzy na forum. Ile razy wejdę na forum w popołudnie to nikogo nie ma...
Jazda jest po to, aby się nią cieszyćCool2Cool2Cool2

turekyeti
#13 Drukuj posta
Dodany dnia 16-09-2011 16:28
Awatar

Początkujący biker

matrix napisał/a:
powinien wchodzić często na stronę a nie sporadycznie raz na np 2 dni...

Dlatego proponuje nowy nabór moderatorów. Ja często tu siedzę, mogę się w to pobawić...

matrix
#14 Drukuj posta
Dodany dnia 16-09-2011 16:39
Doświadczony biker

Data rejestracji: 13.04.10

Ja nie mam nic do żadnego z modów ale takie są fakty że wchodzą sporadycznie na forum...
Jazda jest po to, aby się nią cieszyćCool2Cool2Cool2

PeeTER
#15 Drukuj posta
Dodany dnia 16-09-2011 20:04
Awatar

Moderator

Zgadzam się z tymi powyżej i z tego co zauważyłem to również kilku modów i junior adminów (piszę w l.m. lecz to nie znaczy że chodzi mi o kilku użytkowników) już niestety nie loguje się na tej stronce.
Edytowane przez PeeTER dnia 18-09-2011 09:11
"Nie jeździj szybciej, niż Twój Anioł stróż potrafi Latać"

marcin113
#16 Drukuj posta
Dodany dnia 16-09-2011 20:57
Doświadczony biker

Data rejestracji: 26.03.10

O kurde jakie czystki. Aż się przeraziłem :)

Dobra robota panowie.
15.05.2012 Teoria + Praktyka +

DragStar 125

pawel94
#17 Drukuj posta
Dodany dnia 16-09-2011 21:07
Moderator

Wzieli sie do roboty,bo poruszono temat nieróbstwa modów i adminów.Poczekajcie tydzien-dwa i znowu zacznie sie robic syf;)

Spoksik
#18 Drukuj posta
Dodany dnia 16-09-2011 22:14
Biker

Szczególnie jak bedziecie pisali idiotyczne posty.
Ja osobiscie wprowadzilbym zmiane dotyczaca witania nowych uzytkownikow. Powinien byc jeden temat w ktorym kazdy nowy uzytkownik by sie przedstawil opisal ile lat itp i bez zadnych postow typu
"witaj", "LwG" itp...
Siła, Masa, Galareta...:)
Mój jeden post zabija twój temat....
Używaj Opcji Szukaj!!!
To nie boli!
img262.imageshack.us/img262/2861/spoksik.gif

kew
#19 Drukuj posta
Dodany dnia 17-09-2011 08:39
Moderator

Data rejestracji: 24.05.10

Spoksik napisał/a:
Ja osobiscie wprowadzilbym zmiane dotyczaca witania nowych uzytkownikow. Powinien byc jeden temat w ktorym kazdy nowy uzytkownik by sie przedstawil opisal ile lat itp i bez zadnych postow typu
"witaj", "LwG" itp...

z tym osobnym tematem to by było na pewno lepiej ale nie wiem w czym wam przeszkadzają posty typu "LwG" czy "witaj" jak się z kimś w realu spotykam to też mówie siema i tyle a jak mam nowego witać? wiersze układać?;D
Chopper Rules...!
Być po stronie większości to domena bydła.
GG:19776862
[center]

ArtSpire
#20 Drukuj posta
Dodany dnia 17-09-2011 10:37
Awatar

Administrator

Nowych powinno się witać pytając o maszynę, zloty, skąd jest, jak trafił na forum itd. Niech się poczuje ciepło przyjęty i niech odpowiada na jakieś pytania - zależne też od tego co napisze w swoim pierwszym poście. Na większości for jest taki temat, gdzie ludzie tylko piszą"cześć, siema" itd. - to jest chłodne przywitanie.

Przeskocz do forum: