-18 ℃
teraz
-16 ℃
noc
Zobacz temat
 Drukuj temat
Polerowanie silnika king
Czeko
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 30-04-2012 07:56
Biker

Data rejestracji: 13.03.11

siema mam pytanie do was czy mial ktos doczynienia z takim zestawem do polerowania http://allegro.pl...38542.html co o tym myslicie lepsze niz domowa robota papierem sciernym od 400 do 2500 wodnym?? czy moze to lepsze sam nie wiem bo chce wypolerowac cale kartery w moim chopperku:D

usiu152
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 30-04-2012 08:24
SuperVIP

Data rejestracji: 10.05.11

Czytałem na jakimś forum, że papier + pasta polerska jest dużo lepsze, lecz do czynienia z tym zestawem nie miałem. Wydaje mi się że zostawi dużo rys. Osobiście też polecam papier ścierny i pastę (super wygląda). A tak w ogóle to po co chcesz polerować kartery skoro są polakierowane??

Czeko
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 30-04-2012 12:06
Biker

Data rejestracji: 13.03.11

No na chrom chce caly silnik kartery ale nie wiem czy papier da lepszy efekt tez czytalem na roznych forach i mowia ze papierem zostaja rysy lekkie ale moge zawsze tym polerowac i ewentualnie dokonczyc ladnie papierkiem 2500. wkoncu to tylko 20zl;p

Zipp3k
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 30-04-2012 16:12
Awatar

Doświadczony biker

Data rejestracji: 24.09.11

Rób papierami wodnymi, tylko nie śpiesz się. Pierw zedrzyj stary lakier i umyj porządnie w zlewie bo to podstawa dobrej polerki. :D Poźniej powoli kolistymi ruchami papierkami wodnymi, które maczasz w wodzie. Na koniec pasta. Tylko pamiętaj, że musisz co 2 tygodnie wcierać pastę, żeby nie zmatowiało. Jak chcesz osiągnąć efekt lustra to mile widziany filc na wiertarce ze średnimi obrotami lub poprostu takimi, które utrzymasz. :)

hansrpg
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 30-04-2012 19:01
Awatar

Moderator

Data rejestracji: 20.05.10

Możesz użyć tego CZYŚCIWA (jak nazwa wskazuje służy do czyszczenia a nie polerowania), ale jak ma być na połysk to następna będzie pasta polerska do alufelg. Plusem tego CZYŚCIWA jest jego elastyczność, więc w zakamarkach gdzie papier maiłby problem tym sięgniesz bez problemu.
lh3.googleusercontent.com/-tgN65AbnLEM/TwsZJtANqWI/AAAAAAAAALA/qys0BQkSBDI/s468/baner_pajacyka.gif
"Pisząc w internecie używajmy polskich liter, bo jest różnica między zrobieniem komuś łaski, a zrobieniem komuś laski"
prof. J. Bralczyk

Przeskocz do forum: