Zobacz temat
Eaglets Chopper Team :: KING :: King - Pomoc Techniczna
kolo magnesowe - sprzeglo jedno kierunkowe
|
|
karston |
Dodany dnia 15-10-2012 02:01
|
Biker![]() Postów: 67 Data rejestracji: 29.01.12 |
Witam Proszę o pomoc. Jestem posiadaczem lajke z 2008r. ma ona silnik 139fmb automat 70cm., Ale ponieważ ma kiepskie ładowanie postanowiłem to zmienić kupiłem pokrywę iskrownika na 6 cewek, koło magnesowe 6 cewek wszystko zgrałem i powinno być ok. potrzebna mi wasza pomoc tzn. nigdy nie zdejmowałem kola magnesowego ;musze go wymienić, bo stary jest na 2 cewki chce założyć nowy na 6 cewek. Problem w tym ze nie wiem jak się powinienem do tego zabrać, od czego zacząć, na co zwrócić uwagę. Tzn. boje się ze zdejmując koło magnesowe cos mogę zepsuć itd. Aha czy magneto jest klinowane czy tam występuje jakiś trzpień? No i jak obsługiwać się tym kluczem / ściągacz magneta/ dalej, czy tam występują jakieś ograniczenia uszczelki itd. A może macie, jakie wskazówki naprowadzające. Za CENNE UWAGI Z GORY BARDZO DZIEKUJE. Dostosowałem pokrywę impulsator, 6 cewek w jedna całość tzn. kpl. Wiem ta przeróbka nieco kosztuje nie opłacalna, ale tylko na tyle mnie stać mając pierwszy raz z motorem do czynienia. Powinienem se poradzi, bo cylinder, głowice wymienię w 30 minut a robiłem to już kilkadziesiąt razy. Tak wiec przy waszej pomocy powinienem se poradzić. Proszę o konkrety. |
|
|
kamil_gs |
Dodany dnia 15-10-2012 11:11
|
![]() Ghost Rider ![]() Postów: 1420 Data rejestracji: 09.12.10 |
mając ściągacz nic nie zepsujesz. odkrecisz nakretke na wale, na magneto nakręcisz ściągacz i wkręcąjac śrube po środku zdejmujesz magneto, tak siedzi ono na klinie. iskrownik jest umasowiony czy nie ? bo jak nie to ładowania nie bd w ogóle, a uszczelka powinna być ok bo tam nie ma ani oleju ani dużej temp więc powinno być ok.
|
|
|
karston |
Dodany dnia 15-10-2012 12:58
|
dziekuje u masowiony |
|
|
klemens244 |
Dodany dnia 04-12-2012 08:08
|
Władca szos![]() Postów: 910 Data rejestracji: 08.11.11 |
" Ale ponieważ ma kiepskie ładowanie postanowiłem to zmienić kupiłem pokrywę iskrownika na 6 cewek, koło magnesowe 6 cewek wszystko zgrałem"...."Dostosowałem pokrywę impulsator, 6 cewek w jedna całość tzn. kpl. ". Możesz trochę rozwinąć ten temat, bo dilerzy widzą te zagadnienie znacznie szerzej. Natomiast Ty technicznie jako praktyk przebijesz ich zdanie/opinię. |
|
|
karston |
Dodany dnia 04-12-2012 22:26
|
No cóż nie polecam nikomu takiego rozwiązania same koszty zbyt wysokie pokrywa obudowy silnika 80zl iskrownik -6 cewek 32zl. Koło magnesowe o koło 30zl do tego przesyłki kuriera no tak klucz do zdejmowania magneta 10 razem z kosztem przesyłki będzie cena polowy silnika 200zl. Jedyne to satysfakcja, że się samemu zrobiło itp. |
|
Przeskocz do forum: |