Zobacz temat
Eaglets Chopper Team :: INNE :: Moja maszyna
Romet Ogar 205 ;]
|
|
Zero |
Dodany dnia 26-05-2013 21:04
|
![]() Biker ![]() Postów: 82 Data rejestracji: 04.04.12 |
Witam, chciałbym zaprezentować mojego Łogara 205 :] Rometa nabyłem okazyjnie za 290zł z jakimś tam papierem. (Brak OC i umów, ale to nie problem) od kolegi który wcześniej kupił go od innego kolegi ![]() Aktualnie zostało zrobione Wizualnie: - Romet został odmalowany na kolor niebieski z palety fiata, czyli tej którą malowali romety :] - Kupiłem klakson, zmieniłem opone z tyłu na taką jaka powinna być. (Była wciśnięta 3.00, a oryginalna jest 2.25) Mechanicznie: - Kupiłem "Choinke", nowy tłok, pierścienie, oddałem wał do wyważenia, nowe łożyska i szlif cylindra. Jutro składam silnik. Dzisiaj niedziela więc nie wypadało ale myślę, że jutro będzie jeździć. ![]() Kilka fotek: ![]() Nowa Opona ![]() Klakson musi być ![]() ![]() Odmalowany wydech ;] ![]() Wiem, że na forum jest kilku speców od polerki, więc prosiłbym o kilka rad ![]() Oceniać i komentować ;] Edytowane przez Zero dnia 26-05-2013 21:20 |
|
|
Zero |
Dodany dnia 26-05-2013 21:39
|
KucaQ-Felgi i sprężyny, rdzę z felg szczyściłem, wyszlifowałem papierami od 120 do 2500, przeleciałem pastą aluchrom i zrobiły sie jeszcze bardziej matowe. ![]() ![]() Cóż, co do planów to myślę zrobić go na oryginał i trzymać. Mówisz, nie najgorszy, zobaczysz jak wyprowadzę z piwnicy bo teraz to on jest zakurzony i brudny ![]() |
|
|
Zero |
Dodany dnia 01-06-2013 09:20
|
Romet już jeździ ;] Po poskładaniu silnika wał nie chciał sie obracać... Więc stwierdziłem, że jak chamsko to chamsko... Kolega mnie cholował quadem, a ja wbijam 2 i ledwo co koło się kręciło, po czasie się ogarnęło i jeździ ;] V-max: 55km/h w jedną osobe bez wiatru ;]- Nie jest źle. ;] Kilka fotek, jeszcze bez silnika: Mokry ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sorry, ale ostatnią fotke musicie sobie obrócić. ![]() |
|
|
Kropa |
Dodany dnia 01-06-2013 10:06
|
Doświadczony biker![]() Postów: 254 Data rejestracji: 27.10.11 |
Mnie się ogólnie ogary nie podobają. Takie jakieś dziwne. Wydaje mi się, że ogar powinien być szybszy od motorynki, bo 50km/h to ja cisne po prostej ![]() Części chopper oraz quad 200. |
|
|
Zero |
Dodany dnia 01-06-2013 10:16
|
Ale ogar jest cięższy, i ma inne przełożenia. Nie dam rady motorynce... :E Z resztą po remoncie ma przejechane dopiero coś +/- 350km. (Trzeba dotrzeć) |
|
Przeskocz do forum: |