Zobacz temat
Eaglets Chopper Team :: KING :: King - Naprawy
AWARIA: od czego zacząć ? Przypadki z życia
|
|
klemens244 |
Dodany dnia 20-08-2014 23:18
|
Władca szos![]() Postów: 910 Data rejestracji: 08.11.11 |
Wczorajszy przykład: Lecimy trasą. Silnik gaśnie i świeca jest mokra. Wniosek: brak iskry. - najczęściej załatwi to wymiana wadliwego /w tej chwili/modułu. dalej - regulator napięcia. W zależności od marki-może być na pierwszej pozycji. dalej - Cewka Wysokiego Napięcia /CWN/, - świeca, - fajka. W końcu zostaje iskrownik w konsekwencji. A tu; Śruba mocowania magneta do bendixu rozrusznika lata po komorze: Gładź wewnętrzna umocowania magnesów została rzecz jasna odkształcona. Ale to nie jest problem jeżeli miesci sie to w tolerancji 2-3 mm. Skutek narozrabiania śruby jest poniżej. Wiele drutów uzwojeń jest ROZERWANYCH/zmasowanych/zniszczonych ![]() ![]() I to jest pierwszy przykład z ekstremalnych niekoniecznie drobnych awarii. Polska Szkoła Niszczy Wiedzę Techniczną. LwG. [Imgur](http://i.imgur.com/ZR8EPst.jpg) |
|
|
wujek |
Dodany dnia 21-08-2014 11:24
|
![]() Ghost Rider ![]() Postów: 1079 Data rejestracji: 13.11.11 |
No no , nieźle dajesz w palnik. ![]() Zaciekawiła mnie twoja dźwignia zmiany biegów. Można całość? ![]() |
|
|
szymo_97 |
Dodany dnia 21-08-2014 19:36
|
![]() Administrator ![]() Postów: 1827 Data rejestracji: 01.11.10 |
wujek, podejrzewam, że Klemens przez przesunięte podnóżki musiał ją jakolś przedłużyć (zrobił to za pomocą pretu, gwintownicy i i nakrętce łącznikowej. Podobne rozwiązanie mam z moją linką hamulca ![]() Klemens, nie ma co się przejmować. Iskrownik za grosze kupujesz i śmigasz dalej. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Co regulator napięcia ma wspólnego z iskrą? GuoWe'i 150 > WSK 125 > CBR 125R > Benzer Texas > Suzuki RG 125 F > Honda CB-1 400 > Kinroad XT 72 ![]() ![]() gg. 20481530 |
|
|
klemens244 |
Dodany dnia 21-08-2014 23:44
|
Władca szos![]() Postów: 910 Data rejestracji: 08.11.11 |
Jasne, że tak. Zeszłoroczne "technologie" :![]() Znajdziesz tu co szukasz. Szymo, nie przejmujesz sie pod domem, ale na trasie wkurza mnie brak tego w sakwie. Apropos: zamówiłem dzisiaj w Rzeszowie, będzie juto w dostawie. Druga Super firma tak jak napraw...mam na myśli Barter.pl-> p.Tomek /mechanior od korzeni dziadka/ Co do składania silnika, to faktycznie raz ruszone śruby trzeba skręcać na farbę, oby bez włosia do rur hydraulicanych. Regle nie ma nic wspólnego z iskrą rzecz jasna. Napisałem bo wymieniłem część jaka była pod ręką. NOTE: Kuźwa, wczoraj zamówione a dzisiaj dostarczone 7.45 RANO ![]() Szymo uwierzysz ? Tak sie gra sie w ekstraklasie = mam na myśli Eksperta z Rzeszowa. Wielkie dzieki p. Tomku. www.bartero.pl -> p. Tomek Edytowane przez klemens244 dnia 31-01-2015 13:15 Polska Szkoła Niszczy Wiedzę Techniczną. LwG. [Imgur](http://i.imgur.com/ZR8EPst.jpg) |
|
Przeskocz do forum: |